Prodej rodinného domu, Kořenec, 187 m2

Kořenec

Cena na vyžádání Získejte výhodnou HYPOTÉKU

(Info v RK!)

Doporučené firmy v Kořenci

Informace k domu

Jedná se o dům, který v roce 1929 nechal postavit uznávaný a známý akademický malíř František Řehořek a ve kterém žil celý svůj život. Dům, který osobně navrhl, zahrada, kterou vytvořil jeho otec a kterou on a jeho dále rodina udržovali, obec ve které žil - to vše je úzce spojeno s jeho dílem.

Dům a velká zahrada si dodnes zachová své genius loci. Je z nich cítit atmosféra doby minulé, ale i moderní současnost. Působí jako oáza klidu a pohody pro rodinu, přátele, odpočinek i zábavu.

Jedná se o dům samostatně stojící uprostřed krásné, udržované a velké zahrady. Zastavěná plocha je 195 m², zahrada je 3 127 m². Celková podlahová plocha domu činí 187 m², včetně příslušenství.

Dům je částečně podsklepen. Dispozičně je řešený jako 4+1. Prostorná kuchyň s jídelnou, moderní koupelna s WC, jedno samostatné WC. Centrem domu je velký světlý obývací pokoj orientovaný na jih s krásným výhledem na zahradu a obec. V tomto místě se malíř setkával s návštěvami a konaly se zde všechny významné události spojené s jeho prací a rodinou.

Prostorná ložnice s krbovými kamny je orientována do zahradní zeleně. Významným prvkem je také ateliér s krbovými kamny. Místnosti spojuje chodba a prosklená veranda používaná jako další jídelna. Zahrada si stále zachovává původní dispozice včetně sochy v jejím geometrickém i logickém středu. Příjezdová cesta k objektu vede na prostorné nádvoří, které slouží jako parkoviště s uzavíratelným vraty. Pozemek je oplocen a poskytuje dokonalé soukromí. Nacházejí se na něm vzrostlé okrasné dřeviny. Za domem se nachází posezení.

Vytápění v domě zajišťuje plynový kotel a ústřední topení ve všech místnostech. Ohřev užitkové vody je zajištěn plynovým bojlerem. Energetická náročnost budovy – štítek není k dispozici, proto je uvádíme třídu G.
Součástí domu jsou i spíž a oddělená kůlna na dřevo. Dům je v dobrém stavu a připravený k užívání bez nutnosti okamžitých oprav. Vila je napojena na elektřinu, obecní vodní přípojku i kanalizaci, plyn, telefon a internet (metalickým kabelem a nově zavedeným optickým kabelem).

Obec Kořenec je součástí přírodního parku Řehořkovo Kořenecko, jméno oblasti bylo zvoleno právě podle původního majitele tohoto domu - malíře Řehořka. Nachází se v okrese Blansko v Jihomoravském kraji. Žije zde přibližně 366 obyvatel. V obci Kořenec nalezneme obecní úřad, mateřskou školku, obchod, pohostinství, národopisné muzeum s díly malíře, vyhlášené golfové hřiště, běžkařské stezky, cyklotrasy, krásnou přírodu na procházky nebo k houbaření. Proto je stále víc a víc vyhledávána milovníky turistiky, sportu i relaxace.

Prodávající si vyhrazuje právo určit kupujícího dle vlastních zvolených kritérií.

Parametry domu

Cena
Cena na vyžádání Spočítat hypotéku
Poznámka k ceně
Info v RK!
Aktualizováno
20. 9. 2024
Adresa
Kořenec
ID
206524RoV
Stavba
Cihlová
Stav objektu
Dobrý
Plocha užitná
187 m2
Typ objektu
Přízemní
Podlahová plocha
187 m2
Plocha nemovitosti
3127 m2
Třída energetické náročnosti
G - Mimořádně nehospodárná

Kontaktovat makléře

Máte zájem o tento dům?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@bydlisnami.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Inzerát si prohlédlo 0 lidí

Prodejce

Blanka Fialová - Infolinka RK

Blanka Fialová - Infolinka RK

Hlídací pes

Chcete dostávat emailem podobné nabídky prodeje rodinných domů v Kořenci?

Podobné nemovitosti