Prodej domu, Veselí nad Lužnicí, 1114 m2 (ID: 2005619)

Veselí nad Lužnicí

Cena na vyžádání Získejte výhodnou HYPOTÉKU

(info v RK)

Doporučené firmy v Veselí nad Lužnicí

Informace k domu

Nabízíme k prodeji naprosto unikátní historický zámeček v malebné krajině blízko Českých Budějovic. Toto historické sídlo s hlubokou historií renesančního zámečku představeného na barokní faru je díky kultivovanému a estetickému přístupu majitelů velmi citlivě zrekonstruováno jako historická rodinná rezidence vybavená nejmodernějšími technologiemi. Její provoz je díky použití nejmodernějších technologií tepelných zemních čerpadel maximálně úsporný. V celém areálu při jeho velikosti a rozloze jsou celkové náklady na vytápění, spotřebu elektrické energie a vody srovnatelné jako u běžného rodinného domu v Praze. Jedná se proto o naprosto ojedinělou nabídku na českém trhu.

Celý areál byl v letech 2016 – 2023 kompletně zrekonstruován a opraven do přibližné podoby renesančního zámečku s důrazem na implementaci všech prvků dnešního moderního, pohodlného a úsporného bydlení, v prvotřídní kvalitě, a při maximálním zachování historického rázu budov i historických detailů interiérů. A to i přesto, že budova zámku není památkově chráněna.

Areál obklopuje z větší části masivní kamenná zeď. Vjezd do parkově a architektonicky upraveného zámeckého nádvoří je uzavřen vysokou kovovou automatickou bránou. Přední formální zahrada je osázena kvetoucími trvalkami a keři, vodní fontány a jezírka doplňuje italský venkovní historizující nábytek. U zámecké stodoly je situován keramický bazén. Nádvoří končí malým parkem okolo starého zarybněného rybníčku (400 m2) lemovaného vzrostlými stromy, s molem a posezením u ohniště s grilem. V přízemí hlavní zámecké budovy se z proskleného zádveří vchází historizujícími bezpečnostními dveřmi do vstupní haly, ze které vede schodiště do gotického klenbového sklepa. Ze vstupní haly vlevo je nejstarší část budovy, obývací gotický sál s krbem. Vpravo vstupujeme do velkoryse řešené zámecké kuchyně s impozantním centrálním ostrovem s deskou z brazilské žuly. Vedle kuchyně je knihovna se zabudovaným bezpečnostním trezorem. Na kuchyni navazuje prostorná a plně vybavená prádelna. Podlahy v přízemí jsou ze spárované historické cihelné dlažby s podlahovým vytápěním. Celková plocha přízemí činí 170 m2. Renesanční schodiště ústí z přízemní haly do patra s rozlehlou centrální halou rozdělené na dvě obytná křídla. Dispozičně jsou v každém křídle situovány samostatné ložnicové apartmány, vybavené pohodlnými koupelnami s vyhřívanými podlahami s toaletami, bidety, sprchami, vanou a umyvadlovými skříňkami. Koupelnová keramika je v prémiovém provedení značky Villeroy & Boch. Hlavní ložnice má dvě velké walk-in šatny (zvlášť pánská a dámská). Podlahy zde jsou původní historické dřevěné zhotovené z masivu. Celková plocha druhého nadzemního podlaží je 180 m2. Z haly v patře vede schodiště do podkroví (125 m2), které je řešené jako open space. Přiznaný barokní krov má výšku 6 metrů v hřebeni, prostor je zateplen, vytápěn a v létě klimatizován tepelnými čerpadly. Prostor může být využíván jako velká pracovna, ateliér, herna, odpočinková zóna, man..

Parametry domu

Cena
Cena na vyžádání Spočítat hypotéku
Poznámka k ceně
info v RK
Aktualizováno
22. 8. 2024
Adresa
Veselí nad Lužnicí
ID
N6577
Stavba
Smíšená
Stav objektu
Velmi dobrý
Plocha užitná
1114 m2
Typ objektu
Patrový
Plocha nemovitosti
3950 m2
Třída energetické náročnosti
D - Méně úsporná

Kontaktovat makléře

Máte zájem o tento dům?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@bydlisnami.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Inzerát si prohlédlo 0 lidí

Prodejce

Ing. Lenka Munter

Ing. Lenka Munter

Hlídací pes

Chcete dostávat emailem podobné nabídky prodeje domů v Veselí nad Lužnicí?

Podobné nemovitosti