Prodej rodinného domu, Kašperské Hory, Horní, 312 m2

Horní, Kašperské Hory

Doporučené firmy v Kašperských Horách

Podlahy

Stěhovací služby

Střechy

Informace k domu

GOTICKÝ MĚŠTANSKÝ DŮM SE ZAHRADOU-BLÍZKO MALEBNÉHO NÁMĚSTÍ KAŠPERSKÉ HORY

Motto: čeká na majitele, který porozumí kráse historického domu skryté pod závojem času….
Pozemky: Celkem 1.006 m², z toho – zast. plocha a nádvoří 718 m², zahrada 288 m².
Lokalita: ŠUMAVA – KAŠPERSKÉ HORY, 750 m n. m. brána do Šumavského národního parku – nejvýše položené gotické město v Čechách má jedinečnou atmosféru a skvělou perspektivu v rozvoji cestovního ruchu a lázeňství. Hotely, restaurace, malý pivovar, muzea, hrad Kašperk, SKIAREÁL.
Poloha: náměstí v dosahu tří minut chůze. Přístupný z měst. komunikace, obytné částí orientované na jihozápad - do skryté zahrady poskytující soukromí. Prolínání historie a současnosti vytváří kouzelný genius loci. Stabilní investice pro majitele, který ocení přednosti domu, doladí interiéry a učiní z něj nemovitost k bydlení a rekreaci. Dům poskytuje velkorysý prostor využitelný k adaptaci pro soukromou část majitele. V nedávné době byl pro svoji originalitu a výzmanost zapsán na seznam nemovitých kulturních památek–to umožňuje čerpání dotací. K dispozici je digitální zaměření stávajícího stavu.
Popis: původní měšťanský dům s historií, o níž svědčí řada prvků jako zázrakem zachovaných v interiérech. Dům nevykazuje statické poruchy, ani nepřiměřenou vlhkost–i když nebyl v posledních letech obýván. Pod střechou z plechových pásů je krov v dobrém stavu. Dřevěná okna i podlahy původní. Mohutné obvodové a nosné zdivo, zaklenutí a niky, černá kuchyně, trámové stropy – to vše vytváří autentické prostředí – jako by dům chtěl vyprávět svůj příběh…
Vnitřní dispozice: částečné podsklepení se stanicí městské výtopny na biomasu má kamenné klenutí a je přístupné ze vstupní haly. Dům má dvě křídla na půdorysu písm. L otevřeném do klidu zahrady. Přízemí kratšího křídla domu s vlast. vstupem ze zahrady zabírá krásná velká místnost s trámovým stropem. Přízemí delšího křídla domu s vlast. vstupem ze zahrady do velkorysé haly s dřevěným ochozem. Odtud vstup do prostorného obývacího pokoje s krbem spojeného s kuchyní – a z něj do další místnosti situované okny do zahrady. Koupelna a samost. WC přístupné z chodby. Z ochozu vstup do patra s předsíní a pokojem. Zbytek přízemí zaujímá garáž se zaklenutým vjezdem. Rozsáhlý půdní prostor pod sedlovým krovem nad oběma křídly domu jehož výška umožňuje vestavbu obyt. podkroví.
Inž. sítě: elektřina–230/400 V z distrib. sítě ČEZ. Vytápění-ústřední teplovodní-dům je napojen na městskou výtopnu biomasou. Kanalizace – do řadu města. Zdroj pitné vody – z řadu města. Komunikační napojení – přímé na komunikaci města.

Parametry domu

Cena
4 530 000 Kč Spočítat hypotéku
Aktualizováno
11. 8. 2024
Adresa
Horní, Kašperské Hory
ID
002048KH
Stavba
Smíšená
Stav objektu
Dobrý
Plocha užitná
312 m2
Druh objektu
Samostatný
Plocha budovy
250 m2
Plocha nemovitosti
1006 m2

Kontaktovat makléře

Máte zájem o tento dům?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@bydlisnami.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Inzerát si prohlédlo 6 lidí

Prodejce

Radek Vrhel

Radek Vrhel

Hlídací pes

Chcete dostávat emailem podobné nabídky prodeje rodinných domů v Kašperských Horách?

Podobné nemovitosti