Prodej rodinného domu, Žihobce, 120 m2 (ID: 1988081)

Žihobce, okres Klatovy

Doporučené firmy v Žihobcích

Podlahy

Stěhovací služby

Střechy

Informace k domu

RODINNÝ DŮM SE ZAHRADOU V OBCI ŽIHOBCE-SLEVA

Motto: kouzelné místo pod Šumavou, kde pohádka se stává skutečností..
Pozemek: zastavěná plocha a nádvoří o výměře 306 m², zahrada o výměře 382 m². Celkem 688 m²
Lokalita: Pošumaví, Žihobce - obec s dávnou historií uváděná již v 11. století jako majetek Břevnovského kláštera. Dominantou je zde krásný novorománský kostel, který spolu se zámkem, volně přístupným přírodně krajinářským parkem a nenarušenou venkovskou zástavbou v jádru obce tvoří jedno z nejmalebnějších míst Pošumaví. Krásný rámec obci tvoří modravé pásmo šumavských hor s vrcholem Javorníku známého rozhlednou – je zde i středisko rodinné letní i zimní rekreace vybavené restauracemi, penziony – s pěkným lyžařským svahem s vleky. Tato krajina je pověstná krásnými výhledy do kraje. Žihobce jsou „kulisa do pohádky“, ke které patří i historicky doložený příběh kněžny Káči – prosté dívky, která se stala manželkou knížete Lamberka – pána zdejšího panství. Nevěříte? – přečtěte si jej – a přijeďte se podívat na tohle kouzelné místo, kde pohádka se může stát skutečností….
Popis: Dům se nachází souběžně s místní komunikací směr Bílenice. Hlavní stavbou je obytné stavení – klasická, zděná stavba se sedlovou střechou krytou keramickými taškami. Dům obklopuje zahrada s kolnou na úschovu zahradního nářadí a dřeva. Dům je částečně podsklepený. V současné době byla realizována výměna plastových oken s trojizolačním sklem. Dům vyžaduje rekonstrukci.
Vnitřní dispozice: do domu se vstupuje ze zápraží do předsíně – z ní vedou dveře vpravo do kuchyně, kde jsou kamna na tuhá paliva, na ní navazuje další pokoj s krbem. Naproti vstupním dveřím je ložnice. Vpravo od vchodu je WC a komora. Po schodech dolů do mezipatra je koupelna s vanou. V prvním patře domu je obytná jedna místnost. Jsou zde dva další půdní prostory, ze kterých by šly udělat obytné pokoje.
Inženýrské sítě:
- El. – chalupa je napojena na veř. síť ČEZ, 220,380
- Voda – vlastní kopaná studna, obecní
- Kanalizace – obecní
- Komunikační napojení – bezproblémové z místní komunikace
PENB- třídy G

Parametry domu

Cena
2 980 000 Kč Spočítat hypotéku
Poznámka k ceně
SLEVA
Aktualizováno
9. 9. 2024
Adresa
Žihobce, okres Klatovy
ID
2024003
Stavba
Cihlová
Stav objektu
Před rekonstrukcí
Plocha užitná
120 m2
Druh objektu
Samostatný
Plocha budovy
306 m2
Plocha nemovitosti
688 m2

Kontaktovat makléře

Máte zájem o tento dům?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@bydlisnami.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Inzerát si prohlédlo 5 lidí

Prodejce

Ilona Korcová

Ilona Korcová

Hlídací pes

Chcete dostávat emailem podobné nabídky prodeje rodinných domů v Žihobcích?

Podobné nemovitosti