Prodej bytu 1+kk, Vimperk - Vimperk II, Jirchářská, 30 m2

Jirchářská, Vimperk II

1 890 000 Kč /za nemovitost HYPOTÉKA od 9 007 Kč /za měsíc
Doporučené firmy v Vimperku

Informace k bytu

Jirchařská ul. Vimperk - prodej bytu 1+kk 30m2 (byt č. 4)
Nabízíme na prodej nově zrekonstruovaný byt 1+kk v 1. patře o velikosti 30m2.
Jedná se o čtvrtý byt v projektu bytů Volyňka, který vzniká rekonstrukcí objektu bývalých tiskáren ve Vimperku v těsné blízkosti řeky Volyňky. Celkem v Rezidenci vznikne cca 65 bytů, parkování a služby.
Byt je velmi specifický, stejně jako budou ostatní byty, což je dáno historickou budovou a moderní vestavbou. Byt je těsně před dokončením.
Dispozice bytu:
za vchodovými dveřmi je vstup do obývacího pokoje, kde je příprava na kuchyňskou linku, vpravo je vstup do koupelny se sprchovým koutem.
Tento projekt je unikátní svou přestavbou areálu bývalých tiskáren s dlouhou tradicí a objet bude postupně rekonstruován na rezidenční bydlení s více než 60ti byty s dispozicí od 1+kk po patrové mezonety 3+kk.

V případě zájmu o prohlídku volejte makléře nabídky.

Z historie budovy vybíráme:
Vimperk voněl řadu let tiskařskou černí a za tu dobu se odtud rozběhly do světa tisíce a milióny knih. Knihy velkých autorů i malých pisálků. Po Plzni byl Vimperk druhým českým městem, ve kterém se již v 15. století tiskly knihy. V roce 1484 tu pasovský tiskař Johann Alacrano vytiskl tři knihy – m.j. první český tištěný kalendář pro kalendářní rok 1485.

Na toto navázal až v 19. století Johann Steinbrener (1835-1909), který si po roce 1855 otevřel ve Vimperku knihařskou dílnu. Odbyt tisků byl do velké části Evropy, ale i do zámoří. Rozvoj firmy pokračoval i po smrti zakladatele a do roku 1930 vytiskla vimperská tiskárna přes 34 milionů kalendářů a přes 96 milionů modlitebních knih ve více než dvaceti jazycích. Kromě těchto druhů se tiskly knihy i pro mládež a další.

Parametry bytu

Cena
1 890 000 Kč /za nemovitost Spočítat hypotéku
Aktualizováno
1. 7. 2024
Adresa
Jirchářská, Vimperk II
ID
261-NP00880
Stavba
Smíšená
Stav objektu
Velmi dobrý
Plocha užitná
30 m2
Patro
1. z 2
Vybaveno
Ne
Lokalita objektu
Centrum obce
Vlastnictví
Osobní
Podlahová plocha
30 m2
Třída energetické náročnosti
G - Mimořádně nehospodárná
Plyn
Plynovod
Odpad
Veřejná kanalizace

Kontaktovat makléře

Realitní kancelář

RE/MAX Optimal

třída Národní svobody 181/26, Písek

Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Máte zájem o tento byt?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@bydlisnami.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Inzerát si prohlédlo 11 lidí

Prodejce

Aleš Kudrlička

Aleš Kudrlička

Hlídací pes

Chcete dostávat emailem podobné nabídky prodeje bytů 1+kk v Vimperku?

Podobné nemovitosti