Prodej rodinného domu, Moravec, 300 m2

Moravec

4 450 000 Kč /za nemovitost HYPOTÉKA od 21 207 Kč /za měsíc

(včetně právního a realitního poprodejního servisu)

Doporučené firmy v Moravci

Informace k domu

Na základě výhradního zastoupení si Vám dovolujeme nabídnout možnost koupě vícegeneračního či víceúčelového domu nacházejícího se uprostřed bohatých jehličnatých lesů, polí a luk, v krajině bohaté na rybníky s nadmořskou výškou 526 m n. m. v samotném srdci východní části Českomoravské vysočiny, nedaleko od Vírské přehrady a Žďárských vrchů v obci Moravec.

Obec Moravec se nachází mezi Novým městem na Moravě, Velkým Meziříčím a D1 (obě města vzdálená 16 km), pouhých 7 km do Křižanova, kde je zastávka vlakového spojení, 27 km do Tišnova a 50 km do jihomoravské metropole.

Současná podoba polořadového, podsklepeného dvoupodlažního domu se sedlovou střechou pochází z dvacátých let 20. století. Prostorný dům skýtá možnost modernizace či rekonstrukce a v neposlední řadě potencionál upravit si bydlení podle vlastních představ. Tímto může dojít k dokonalému skloubení ikonické krajiny se současnými požadavky moderního a elegantního bydlení, podnikání či kombinaci rezidentního využití s podnikáním, případně vhodné k rekreaci a relaxaci, ale i jako zajímavá investice menšího developerského projektu pro výstavbu až čtyř bytů.

Na domě byla započata rekonstrukce střešního pláště, včetně krovů a vikýře s okny, kde je zajištěna příprava prostorné půdní vestavby. V domě je uskladněný stavební materiál pro pokračování rekonstrukce a modernizace domu. Tento materiál je možné po dohodě s majitelem odkoupit, ale není to podmínkou.

Dům je napojen na elektřinu, plyn a vodu, odpad je řešen formou septiku/jímky. Průkaz energetické náročnosti budovy nebyl doposud majitelem předložen, resp. je ve stádiu zpracování. V souladu s právní úpravou proto RK uvádí energetickou třídu “G“.

Obec disponuje základní vybaveností, základní a mateřskou školou, Dětským hřištěm Moravec, Českou poštou, autobusovou zastávkou, obchodem s potravinami obchodního řetězce COOP VM a Moraveckou hospodou.

Okolní krajina vybízí ke sportovním aktivitám, jako jsou pěší a cyklistické výlety. V zimě jsou zde sněhovým skútrem vytvářeny běžecké stopy. Jehličnaté lesy jsou rájem houbařů, sběru lesních plodin, široké škály divoké zvěře, ale především rybářů, jelikož v okolí Moravce je roztroušeno na 250 rybníků a rybníčků. Koupání je možné např. u rybníka Piknusek, který má písečnou pláž. Mezi atrakce okolí jistě patří i nedaleký Mitrovský Angus, unikátní místo s prodejnou vyzrálého hovězího masa, steakovou restaurací, westernovou arénou, kde probíhají jezdecké závody i farmářské trhy s možností ustájení koní u restaurace, vyhlášený Balónový hotel Radešín, který mimo jiné nabízí možnost vyhlídkových letů horkovzdušným balónem či Zábavní park Šikland.

Nabízený dům je v bezprostřední blízkosti areálu renesančního zámku, původně tvrz ze 14. století, po požáru klasicistní a zámeckého parku s velkou sbírkou exotických dřevin s barokním kostelem a sýpkou. V roce 1879 nechala manželka saského krále Alberta I. ve vsi zřídit starobinec s názvem Louisin dům, k uctění památky své matky Luisy, majitelky panstv

Parametry domu

Cena
4 450 000 Kč /za nemovitost Spočítat hypotéku
Poznámka k ceně
včetně právního a realitního poprodejního servisu
Aktualizováno
17. 7. 2024
Adresa
Moravec
ID
215
Stavba
Cihlová
Stav objektu
V rekonstrukci
Plocha užitná
300 m2
Typ objektu
Patrový
Lokalita objektu
Centrum obce
Plocha nemovitosti
286 m2
Třída energetické náročnosti
G - Mimořádně nehospodárná

Kontaktovat makléře

Máte zájem o tento dům?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@bydlisnami.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Inzerát si prohlédlo 38 lidí

Prodejce

Mgr. Jiří Feyrer

Mgr. Jiří Feyrer

Hlídací pes

Chcete dostávat emailem podobné nabídky prodeje rodinných domů v Moravci (okr. Žďár nad Sázavou)?

Top nabídky

Podobné nemovitosti