Prodej chalupy, Libošovice, 113 m2

Libošovice

11 900 000 Kč /za nemovitost HYPOTÉKA od 56 712 Kč /za měsíc
Doporučené firmy v Libošovicích

Informace k domu

Obec a okolí: Právě se díváte na místo, kde se zastavil čas. Vesec u Sobotky je neprůjezdná obec v Českém ráji, která je celá označená jako vesnická památková rezervace. Většina z místních 25 domů jsou roubené stavby a pochází z přelomu 18. a 19. století.

Právě teď v této malebné vesničce máte příležitost pořídit si jednu z nejhezčích chalup, kterou zde můžete vidět. Tahle poctivě udržovaná staročeská chalupa se nachází jako poslední dům na místní návsi, odkud se za 400 m dostanete ke studánce, do skalního údolí Veseckého Plakánku a hezkou procházkou můžete pokračovat dál až na hrad Kost.
I tohle jsou důvody, proč se místní domy téměř neprodávají a předávají se z generace na generaci. Jinak tomu není ani u této chalupy, která se za svých přibližně 250 let existence prodává úplně poprvé.

Chalupa a stodola: Dispozice chalupy je 4+kk, má dlouhou pavlač, klenutý sklep a je postavena na pozemku o velikosti 3405 m², kde se také nachází vedlejší stavba a prostorná stodola v dobrém stavu.
Zásadní rekonstrukce chalupy proběhla v letech 1926, kdy bylo v přízemí domu odstraněno původní roubení, které se nahradilo zdivem (plná pálená cihla v tl. 45 cm). Poslední větší rekonstrukce proběhla kolem r. 1950, kdy bylo vybudováno vnitřní schodiště a vyměněna střešní krytina za stávající eternitovou.

Stodola je postavená v r. 1926, stávající betonové tašky jsou z r. 2000 a celkově je ve velmi dobrém technickém stavu.
Pokud tedy toužíte o krásném místě na rekreaci, nebo chcete změnit svůj život a vrátit se ke svým kořenům vašich předků, tak se sem přijeďte podívat a nechte se fascinovat klidem, historií a možná i začátkem vaší nové životní etapy.

Dotace: Chalupa se nachází v památkové rezervaci a samotná chalupa je i kulturní památka. Vzhledem k tomu lze žádat o dotace od ministerstva kultury na rekonstrukci (např. střechy a roubení), které se dlouhodobě pohybují v rozmezí 70 – 80 % z celkového nákladu. Dále lze také žádat o příspěvek od Královéhradeckého kraje.

Stodola: 194 m², Chlév: 17 m².

Velikosti místností:

1. NP
Světnice: 24,8 m² WC: 1 m²
Pokoj: 11,5 m² Koupelna: 8,5 m²
Chodba: 10 m²
Užitná část: 55,8 m²

Sklep: 9 m² Chlév: 17 m²


2. NP
Schodiště: 4 m² Chodba: 8 m²
Chodba: 4 m² Pokoj: 15 m²
Pokoj: 26,5 m²
Užitná část: 57,5 m²

Pavlač: 15,7 m² Špíchar: 21 m²

Parametry domu

Cena
11 900 000 Kč /za nemovitost Spočítat hypotéku
Aktualizováno
28. 5. 2024
Adresa
Libošovice
Stavba
Smíšená
Stav objektu
Dobrý
Plocha užitná
113 m2
Typ objektu
Patrový
Lokalita objektu
Centrum obce
Plocha nemovitosti
3405 m2
Třída energetické náročnosti
G - Mimořádně nehospodárná

Kontaktovat makléře

Máte zájem o tento dům?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@bydlisnami.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Inzerát si prohlédlo 14 lidí

Prodejce

Jaroslav Kraus

Jaroslav Kraus

Hlídací pes

Chcete dostávat emailem podobné nabídky prodeje chalup v Libošovicích?

Podobné nemovitosti