Současným trendem v bydlení je minimalismus

V bytové architektuře se do popředí prodral minimalismus, který se řídí heslem, že v jednoduchosti je krása. Prvky minimalismu se začaly objevovat už v minulém století, přičemž dodnes má nadčasový styl své příznivce a odpůrce. Základním principem je dosáhnout s minimem prostředků maximální užitečnosti. V následujících řádcích vám ukážeme, že někdy méně znamená více.

Pokud se řekne minimalistický styl, každý si představí něco jiného. Zatímco někomu se před očima objeví čisté linie, jinému zase absence dekorací. Přesně tak by měl interiér vypadat. Zapomeňte na zbytečnosti, zbavte se honosného a bohatě zdobeného nábytku.

Minimalismus do menších bytů

Jestliže bydlíte v menším bytě či domě, pusťte dovnitř minimalismus, neboť vám opticky zvětší a zároveň i provzdušní místnosti. Co se týče dekorací, vypusťte je z hlavy, protože právě od nich se nadčasový styl naprosto oprošťuje. Pokud vám do oka nepadly ornamenty, vzory a různá zdobení, minimalismus je pro vás jako stvořený.

Kvalita je alfou a omegou

Při výběru konkrétního nábytku a vybavení by neměla být cena rozhodujícím faktorem, ba naopak se zaměřte na kvalitu. Jelikož neutratíte za kvantitu, investujte peníze právě do kvality, která se vám odmění v podobě dlouhé životnosti. Minimalistický nábytek nemusí vypadat nudně, pokud sáhnete po tom správném řešení. Zřejmě jste doposud pátrali ve špatných vodách. Stačí jednotlivé prvky různě zkombinovat, až vám nakonec vznikne harmonický celek, v jehož obložení se budete cítit příjemně.

Minimalismus jako takový vyznává funkčnost, jednoduchost, kvalitu, čistotu linií a vzdušnost. Přesně těmito pravidly byste se měli řídit při výběru konkrétních věcí do domácnosti.

Pohrajte si s jemnými barvami

Pamatujte, že minimalismus neznamená pouze bílá barva. Rafinovaně ji zkombinujte se světlými tóny krémové či hnědé. Světlé odstíny se volí především, protože opticky zvětší interiér. Útulnost zvýší dřevěné prvky.

Komentáře

Komentáře