Sedací souprava jako dominanta místnosti

V obývacím pokoji má své místo nejen nábytek a televize, ale i sedací souprava. Ta se většinou stává dominantou místnosti, je totiž tím prvním, na co nám (včetně návštěvy) padne zrak. Podle sedačky si tak často uděláme názor na celý interiér, proto by její výběr nikdo neměl podcenit.

Zdroj fotografií: Pixabay.com

Když se řekne sedací souprava

Sedaček je na výběr celá řada, vybírat bychom si je měli podle svých preferencí, prostorových možností a toho, kolik osob na nich bude sedět. Kromě klasických pohovek s bočními opěrkami na ruce nebo bez nich, sedaček do L a sedaček do U si můžete pořídit i sedací soupravy. V čem se liší od klasických sedaček?

Sedací souprava se skládá z několika samostatných částí, které můžeme různě poskládat. Většinou jde o kombinaci pohovky a křesel nebo pohovek a křesla, každá část nabídne jiný počet míst k sezení. Nejčastěji se setkáte s provedením 3+1+1, 3+2+1 nebo 2+1+1, přičemž čísla udávají, kolik osob si na konkrétní díl může sednout.

Víte, že sedací soupravy nutně nepatří jen do velkých obýváků? Uplatnění najdou i v těch menších. Křesla můžete umístit i do jiných místností a do obývacího pokoje je postavit jen v okamžiku, kdy máte větší návštěvu a místa nestačí.

Zdroj fotografií: Pixabay.com

Zaměřeno na rozměry

Sedací soupravy jsou k mání v nejrůznějších rozměrech, liší se hloubkou, výškou i šířkou, rozdělit je můžeme na:

  • Malé sedačky, které se svými rozměry vejdou do 250 cm.
  • Střední sedačky s rozměry mezi 251 cm a 298 cm.
  • Velké sedačky s délkou 299 cm a víc.

Rozměry sedací soupravy vybírejte s ohledem na velikost svého prostoru a toho, jak v něm soupravu chcete rozmístit. Nemusí nutně stát u sebe, jednotlivé díly můžete i rozmístit po místnosti. Myslete ale na to, aby mezi nimi zůstal dostatek prostoru na konferenční stolek a pohyb kolem sedačky, a také na správnou vzdálenost od televize.

Co všechno sedací souprava zvládne?

Dalším parametrem výběru je to, co od sedací soupravy očekáváte a k čemu ji budete využívat. Kdo má doma malé děti nebo zvířecí kamarády, ten dá přednost odolné sedačce, která se snadno čistí, kdo chce sedačku využít třeba i jako postel pro hosty, ten potřebuje rozkládací sedací soupravu. Možností je celá řada, každý si vybere to, co nejvíc odpovídá jeho potřebám a představám.

Komentáře

Komentáře