Dopřejte si dokonalý odpočinek. Kvalitní polštáře vám k němu pomohou

Spát bychom měli celých osm hodin denně. A téměř všichni máme osobně vyzkoušeno, že jakmile dobu spánku příliš zkracujeme, chybí nám energie a cítíme se celkově unaveni. Tělo stávkuje a hlásí se o své právo na relaxaci.

Probouzejte se svěží a s čistou myslí

Abychom ráno mohli s úsměvem vykročit do nového dne, potřebujeme si zajistit dostatek času na důkladný odpočinek. Vždyť chceme-li si uchovat dobrou tělesnou i duševní kondici, měli bychom spánkem strávit téměř celou třetinu života.

Ke kvalitnímu odpočinku potřebujeme adekvátní podmínky

Co tedy potřebujeme, abychom si udrželi vitalitu a pevné zdraví? Vyhrazený prostor pro spaní, ve kterém budeme mít dostatek soukromí a budeme se v něm cítit v bezpečí. A samozřejmě pohodlnou postel s kvalitní, nejlépe zdravotní matrací, vhodně zvoleným polštářem, přikrývkou a ložním prádlem z příjemného materiálu.

Jak zajistit, aby se nám dobře usínalo

Zajistěte si čerstvý vzduch, tmu a klid

Ráno a před spaním místnost důkladně vyvětrejte. Pokud bydlíte na klidném místě, můžete zkusit nechat okno otevřené i přes noc. Pokud vám do ložnice proniká světlo a hluk zvenčí, pořiďte si venkovní žaluzie nebo závěsy z husté a silné tkaniny.

Udělejte z ložnice ideální prostor pro relaxaci

Místnost, v níž usínáme, by v nás měla navozovat harmonii. Použijte barvy, které na vás mají konejšivý vliv a dokáží uklidnit vaši mysl. Ideální je přírodní dřevo, béžová či pastelové odstíny. Volte tlumené osvětlení. A není-li to nutné, nekombinujte ložnici s pracovnou. Nemůžete-li z prostorových důvodů jinak, alespoň pracovní stůl umístěte mimo přímý výhled z postele. Můžete ho třeba zastínit paravánem.

Kvalitní polštář je pro dobrý spánek nezbytný

Polštáře, na kterých se nám bude dobře usínat, by měly zajistit, aby během noci nebyla namáhána krční páteř. Důležité jsou nejen jejich velikost a tvar, ale také materiál, ze kterého jsou zhotoveny.

Péřové polštáře

Péřové polštáře používala už naše babička. Krásně se do nich zaboříme, a pokud je pravidelně větráme, jejich měkkosti se žádné jiné nevyrovnají.

Vlněné polštáře

Mnozí z nás ale trpí alergií na peří. Není třeba si zoufat, skvělý komfort poskytnou i vlněné polštáře. Ovčí vlna je měkký a příjemný materiál. Polštář je pevnější než péřový a poskytuje skvělou oporu.

Antibakteriální polštáře

Pro všechny, kdo si musí kvůli vysokému riziku alergické reakce, astmatu a snížené imunitě opravdu pečlivě hlídat zdravotní rizika, jsou nejvhodnější antibakteriální polštáře.

Zdravotní polštáře

Máte problémy s krční páteří, často se potýkáte se ztuhlou šíjí nebo vás trápí jiné obtíže spojené s pohybovým aparátem? Pak jsou zdravotní polštáře ta pravá volba. Ocení je také fyzicky pracující, sportovci a všichni, kdo tráví dlouhé hodiny u počítače.

Komentáře

Komentáře